Blog - Gıda Teknolojileri Tehlikeli-Çok Tehlikeli İşlerde Et ve Et Ürünleri İşlemeciliği Kursu Et ve et ürünleri işlemeciliği kursu, gıda teknolojisi alanında et ve et işlemeciliği yapan meslek elemanını yetiştiren eğitim programıdır. Et ürünleri işlemeciliği mesleğini yapmak isteyenlere hitap eden kurs programı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde düzenlenir. Kurumsal eğitim olarak da hem örgün hem online eğitim programına dahil edilir. Üniversite onaylı et ve et işlemeciliği kursu sonunda et ve et ürünlerini işleyebilecek yeterlilik kazanılmış olur. Eğitim İçeriği Et ve Et Ürünleri İşlemeciliği Nedir? Et ve et ürünleri işlemeciliği, hayvanların kesilmesi, derilerinin yüzülmesi, etin parçalanması ve et ürünlerinin üretilmesidir. Et ve et ürünleri işlemecisi ise Türk gıda kodeksi yönetmeliği ve tebliğlerine uygun olarak et ve et ürünleri işlemeciliği yapan kişilere verilen unvandır. Et ve et ürünleri işlemecisi meslek elemanlarının mesleklerini icra edebilmek için gerekli olan yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim programında eğitim alarak sertifikaya sahip olması gerekir. SGK tarafından meslek kodu 7511.15 olarak belirlenmiş olan et ve et ürünleri işlemeciliği meslek elemanlarının görevi et ve et ürünleri işlemektir. Tehlikeli işlerde et ve et ürünleri işlemeciliği kursu sonunda mesleği icra etme fırsatı bulanların görevleri genel olarak şöyledir: Hijyen kurallarına göre sanitasyonu sağlamak Et ürünleri hazırlama konusunda hizmet vermek ve satışa sunmak Kesimlik hayvan seçimi yapmak Hayvanı kesmek ve derisini yüzmek Eti soğutmak ve uygun koşullarda muhafaza etmek Fermente sucuk hazırlamak Etleri salamura etmek Pişirilmiş ve kızartılmış sucuk ve sosis hazırlamak Konserve hazırlamak Kullanılan araç ve gereçlerin bakımını ve temizliğini yapmak Et ve Et Ürünleri İşlemeciliği Eğitimi Süresi Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde et ve et ürünleri işlemeciliği kursu eğitim programının süresi en az 40 saattir. Et ve Et Ürünleri İşlemeciliği Eğitimi Ders İçerikleri Et ve et ürünleri işlemeciliğinden sorumlu olan meslek elemanlarının çalışırken iş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulaması zorunludur. Dolayısıyla et ve et ürünleri işlemeciliği kurs sürecinde mesleki eğitime ek olarak iş kazası ve meslek hastalıkları, acil durumlarda alınması gereken tedbirler işlenir. Et ve et ürünleri işlemeciliği kurs programında konu başlıkları şunlardır: 1. İş Sağlığı ve Güvenliği İş Yeri Güvenliği ve İş Yerlerinde Güvenliği Tehdit Edici Unsurlar Meslek Hastalıkları Kaza ve Yaralanma Yangın İş Kazalarında Yapılacak Hukuki İşlemler İş Güvenliği Mevzuatı Her Türlü Canlı Hayvan Kesilmesi İşlenmesi, Ambalajlanması, Sakatat Tesislerindeki İşler Üretim Araç ve Gereçlerinin Kullanımı Kesim Etin Parçalanması Etlerin Ayrılması Katkı Oranları Ambalajlama İş Güvenliği Mevzuatı Hijyen 3. Fiziksel Güç Gereksinimi 4. Çalışma Ortamının Özellikleri 5. İşin Gerekleri Çalışma Ortamının Özellikleri Kursiyerler eğitimin sonunda mesleki bilgisiyle şu soruları kapsamlı olarak yanıtlayabilirler: Et ve et ürünleri hazırlarken hangi araç ve gereçler kullanılır? Kesim öncesinde, kesim sırasında ve kesim sonrasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların, kanatlı ürünlerin ve sakatatın parçalanması için hangi yöntemler kullanılır? Kemikleri etten ayırma sırasında nelere dikkat etmek gerekir? Et ve et ürünlerini ambalajlamada hangi malzemeler kullanılır? Besin kaynaklı hastalıklar nelerdir? İş Olanakları Et ve Et Ürünleri İşlemeciliği İş Olanakları Et ve et ürünleri işlemeciliği kursu sonunda verilen et ve et ürünleri işlemecisi unvanı gıda teknolojisi alanında çalışma imkânı sağlar. Et ve et ürünleri işlemeciliği sertifikası olan kişilerin çalışma alanları şöyledir: Et entegre tesisleri Büyük marketlerin et ve şarküteri bölümleri Tavuk çiftlikleri Mezbahalar Et ve et ürünleri işlemeciliği ustalık belgesi olan kişilerin kendi iş yerlerini açmaları da mümkündür. Kimler Katılabilir Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde et ve et ürünleri işlemeciliği kursu okuryazarlığı olan herkese açık bir programdır. Sağlık durumu mesleği icra etmek için uygun olan ilkokul mezunları kurs programına kayıt olabilir. Et ve et ürünleri işlemeciliği mesleğinde eğitim kursları tarafından eğitim almak isteyen kişilerin; Kan fobisi (hemofobi) olmaması, Et veya kokuya alerjisinin olmaması, Kişisel hijyen konusunda özenli olması, El becerisinin bulunması, Dikkatli olması da önem taşır. Nasıl Katılırım? Sayfada bulunan "hemen al" butonuna tıklayarak ister sanal pos isterseniz EFT- Havale yöntemi ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir ve eğitime katılabilirsiniz. İletişim sayfamızda yer alan numaralardan birini arayarak eğitim danışmanlarımız ile görüşebilir ve birlikte satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra size verilecek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girerek eğitim sürecinizi başlatabilirsiniz. Sertifikasyon Et ve Et Ürünleri İşlemeciliği Belgesi Nasıl Alınır? Gıda teknolojisi alanında et ve et ürünleri işlemecisi unvanıyla çalışabilmek için kurs bitirme belgesi niteliği taşıyan sertifikaya sahip olmak gerekir. Et ve et ürünleri işlemeciliği sertifikası almak için öncelikle eğitim almak ve eğitim sürecinin sonunda yapılan sertifika sınavında en az 45 puan almak gerekir. Sertifika Geçerliliği Et ve Et Ürünleri İşlemeciliği Sertifikası Geçerliliği Et ve et ürünleri işlemeciliği sertifikası, et ve et ürünlerinin işlendiği her yerde geçerlidir. Sertifikanın geçerlilik göstergesi üniversite onayıdır. Üniversite onaylı sertifika e-devlet üzerinden sorgulanabilir. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanun kapsamında sektörde faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlar sertifikayı kabul etmek zorundadır. MEB Onaylı Et ve Et Ürünleri İşlemeciliği Sertifikası Kursu - Milli Eğitim Onaylı Belgewww.agirvetehlikeliisler.com.tr Etiketler: