Blog - Gıda Teknolojileri Hazır Kuru Toz Gıda Karışımlarında Dolum ve Paketleme Sertifikası Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması ve daha karmaşık bir yapıda bulunmaya başlaması nedeniyle, meslekî yeterliklerin de geniş tabanlı bilgilere, becerilere ve tavırlara dayalı olmasını ve programların buna göre geliştirilmesini zorunlu hâle getirmektedir. Uluslararası düzeyde meslek elemanlarından beklenen yeterlikler çeşitli araştırmalar ve yerli/yabancı uzman görüşlerine dayanılarak tespit edilmiş, elde edilen sonuçlar program çalışmalarına aktarılmıştır. Beceri geliştirmeye yönelik olarak tasarlanan bu modüler programı geliştirme sürecinde ilgili tüm paydaşlar ve ülkemizin önde gelen sektör temsilcileri ile iş birliği yapılmış, kişi ve kurumların program çalışmalarına doğrudan katkıları sağlanmıştır. Sektör ve kurumlarının beklentileri programa yansıtılarak, belirlenen yeterlikler ünitelerin temel dayanağını ve içeriğini oluşturmuştur. Bu programın hayata geçirilmesiyle, işgücünün bireysel gelişimine, istihdam edilebilirliğinin artırılmasına, işletmenin verimlilik ve kalitesine, sektörün daha kalifiye çalışan ihtiyacının karşılanmasına ve bunların sonucu olarak ülke ekonomisine katkı sağlamak amaçlanmıştır. Ağır ve Tehlikeli İşlerde Hazır Kuru Toz Gıda Karışımlarında Dolum ve Paketleme Belgesi PROGRAMIN DAYANAĞI 1. 24.06.1973 tarihli ve 14574 sayılı Resmî Gazete’ de Yayımlanan, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu, 2. Talim ve Terbiye Kurulunun 20.04.2016 tarih ve 19 sayılı kararı ile kabul edilen, Yaygın Eğitim Kurumları Çerçeve Kurs Programı . 3. 29.12.2011 tarih ve 28157 Sayılı R esmi Gazete’de yayınlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği 4. 17.12.2011 tarih ve 28145 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Gıda Hijyeni Yönetmeliği. 5. 13.07.2013 tarih ve 28706 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanan Tehlikeli Ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmelik . 6. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 02.06.2014 tarih ve 51 sayılı “Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesinin Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik Programlarının 10 Alan 26 Dalına Ait Çerçeve Öğretim Program ları ile 42 Alan 178 Dala Ait Uygulanacak Çerçeve Öğretim Programlarına Dair Açıklamalar” konulu kararı. PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI 1. İlkokul mezunu olmak , 2. 18 yaşını tamamlamış olmak , 3. Sağlık durumu kurs programının öğrenimine elverişli olmak. EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ Talim Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına göre atanan, • Gıda Teknolojisi alan öğretmenleri , • Gerektiğinde; • Besin Teknolojisi Öğretmenliği mezunları, • Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi (lisans), Gıda Bilimi ve Teknolojisi bölümü mezunun olup öğretmenlik formasyonu belgesine sahip olanlar, görev almalıdır. MEB Onaylı Hazır Kuru Toz Gıda Karışımlarında Dolum ve Paketleme Sertifikası Kursu - Milli Eğitim Onaylı Belgewww.agirvetehlikeliisler.com.tr Etiketler: