Blog - Gıda Teknolojileri Ağır ve Tehlikeli İşlerde Su Ürünlerinin Üretimi ve İşlenmesi Belgesi MESLEK ELEMANI TANIMI Denizlerde göllerde ve nehirlerde balık ve diğer hayvanların avlanması, toplanması, üretilmesi, (bunlardan elde edilecek ürün ve yan ürünler) ve dalyan işlerini sağlık ve güvenlik şartlarına uygun olarak yapabilen bireydir. GİRİŞ KOŞULLARI 1. Okuma yazma bilmek veya ilkokul mezunu olmak. 2. Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak. 3. Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışabilir raporuna sahip olmak. EĞİTİM - ÖĞRETİM ORTAMLARI VE DONANIMLARI 1. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı eğitim kurumlarında ve sektördeki işletmelerde eğitim verilmektedir. 2. Programın uygulanabilmesi için Denizcilik alanı standart donanımları ve mesleklerin gerektirdiği ekipmanlar sağlanmalıdır. EĞİTİMCİLER 1. Programın uygulanmasında Denizcilik alanında eğitim almış ve tercihen sektör deneyimi olan alan öğretmenleri görev almalıdır. 2. Programın uygulanmasında gerektiğinde Denizcilik alanında sektör deneyimi olan su ürünleri mühendisi, teknisyen ve meslek elemanlarından yararlanılabilir. 3. Usta öğretici, bu programla ilgili modül ve yeterlikleri almış olmalıdır . ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME Bireylerin çeşitli ölçme araçları kullanılarak , 1. Modüllerin sonunda kazandığı yeterlikler ölçülecektir. 2. Modüller ile kazandıkları bilgi, beceri ve tavırları ölçülecektir. 3. Ölçme sonuçları program sonunda değerlendirilecektir. 4. Eğitim kurumunda, işletmede ve kendi kendilerine yaptıkları tüm öğrenim faaliyetleri değerlendirilecektir. MEB Onaylı Su Ürünlerinin Üretimi ve İşlenmesi Sertifikası Kursu - Milli Eğitim Onaylı Belgewww.agirvetehlikeliisler.com.tr Etiketler: